Virtuoso from Effects Layouts

Joshhr

Active member
I built the virtuoso fuzz from effects layouts.

The balance knob is working like a second volume knob. There is also a lot of clean signal coming through with the fuzz.

The fuzz seems to work. I checked the capacitors, resistor values. The balance pot seems to work when I test it. It seems like it would be a capacitor or resistor issue.

I attached pictures and the diagram. Any thoughts?
 

Attachments

  • FCB15F9C-4BC8-4659-8B84-BD8C210675E7.jpeg
    FCB15F9C-4BC8-4659-8B84-BD8C210675E7.jpeg
    784.5 KB · Views: 12
  • EEDE81C3-AA89-4085-8E92-1AC135975978.jpeg
    EEDE81C3-AA89-4085-8E92-1AC135975978.jpeg
    826.9 KB · Views: 15
  • 909A91F4-4953-4748-A49C-38537EA84090.png
    909A91F4-4953-4748-A49C-38537EA84090.png
    447.4 KB · Views: 14
  • C3675A81-F0A3-49B1-9386-9F3365127D37.jpeg
    C3675A81-F0A3-49B1-9386-9F3365127D37.jpeg
    784.5 KB · Views: 13
  • B33B9CEA-F5B8-4E2D-9865-D96C6A2B72A0.jpeg
    B33B9CEA-F5B8-4E2D-9865-D96C6A2B72A0.jpeg
    826.9 KB · Views: 8
  • DD6E2EEC-332B-4418-B21E-CE8BB08CF999.jpeg
    DD6E2EEC-332B-4418-B21E-CE8BB08CF999.jpeg
    480 KB · Views: 8
  • F707BC21-6A90-43C3-B868-8FCBB9B2D72D.jpeg
    F707BC21-6A90-43C3-B868-8FCBB9B2D72D.jpeg
    623.6 KB · Views: 11
  • 31B99F27-BBDA-4540-872C-A84C102166DA.jpeg
    31B99F27-BBDA-4540-872C-A84C102166DA.jpeg
    582.7 KB · Views: 10
  • 2B5FB9F6-5198-4138-9DC5-D3EA6BE30F8B.png
    2B5FB9F6-5198-4138-9DC5-D3EA6BE30F8B.png
    447.4 KB · Views: 14

PJS

Active member
The balance control is a volume control, in fact it's 2. As the volume for the fuzz side goes up, the volume for the clean goes down. If yours is cutting volume completely then that suggests that only one side is working - either the fuzz side or the clean side. Working out which you are getting is the first task.
 

Joshhr

Active member
The balance control is a volume control, in fact it's 2. As the volume for the fuzz side goes up, the volume for the clean goes down. If yours is cutting volume completely then that suggests that only one side is working - either the fuzz side or the clean side. Working out which you are getting is the first task.
Are there points I should target with an audio probe?
 

Joshhr

Active member
So I probed some more. When the pot is completely one way, I get the same clean on legs 2 and 3 of the outside. I get the same distortion on legs 2& 3 on the inside ones. When I turn the other direction. Legs 3 still have sound on inside and outside legs. Legs 2 have no sound on either. Any thoughts on this? Can I resolder legs to get it the distortion backwards?

Update: screw it. I just cut the clean signal so I only have the dirt coming through.
 
Top